DE GRENZEN VAN DUN

Een zoektocht naar subtiliteit in sieraden, naar de grenzen van het materiaal.De sterkte van goud heb ik optimaal benut in sierlijke, lichte en draagbare vormen. Ook zilver, dat veel zachter is dan goud, heb ik ongewoon dun kunnen krijgen door een kern toe te passen van een nieuw, enorm verend en sterk materiaal.

Gelijktijdig toon ik lampen van de Franse collega-edelsmid Serge Mouille (1922-1988). ontworpen in de jaren vijftig. Er zijn paralellen met mijn sieraden: zowel het dunne, lineaire, als ook de bolle vormen van Mouille komen in mijn sieraden voor. Door mijn eigen ervaring met ‘forceren’ of ‘drijven’, het bol slaan of draaien van metaal, herken ik zijn ingrepen in de regelmatigheid van deze techniek. Ik laat, om de verwantschap met Mouille te tonen, ook een selectie van mijn sieraden uit de afgelopen 41 jaar zien. Met de hand door mijzelf ‘gedreven’ unica, nu eenmalig te koop.