SERGE MOUILLE, EEN FRANSE ICOON

Serge Mouille (1922-1988) is het meest bekend als ontwerper van lampen. Mouille behaalde zijn “Meester edelsmid diploma” aan de Academie voor Toegepaste Kunsten in Parijs, bij zilversmid en beeldhouwer Gilbert LaCroix en werkte na zijn afstuderen in 1941 in zijn studio. Vanaf 1945 gaf Mouille zelf les aan de Academie voor Toegepaste Kunsten en opende zijn eigen studio voor metaalbewerking.

In 1953 werd Mouille ingehuurd door Jacques Adnet voor het ontwerpen van lampen , en dit is waar hij zich de rest van zijn leven op heeft toegelegd. In de jaren 50 ontwierp Mouille grote hoekige, insectachtige, wand- en staande lampen. Mouille paste een kinetische, sculpturale esthetiek toe, die het gevoel geeft van beweging in de ruimte. Destijds werd het werk van Mouille geëxposeerd in de Steph Simon Gallery in Parijs  samen met werk van Charlotte Perriand, Isamu Noguchi en Jean Prouve.

Destijds werd het werk van Mouille geëxposeerd in de Steph Simon Gallery in Parijs samen met werk van Charlotte Perriand, Isamu Noguchi en Jean Prouve. In 1961 heeft Mouille de ‘Salon Creation Modelles’ opgericht, bedoeld om jonge aanstormende verlichtingontwerpers aan te moedigen.Hij gaf zijn hele leven les.en toonde zijn ontwerpen van sieraden en lampen op vele exposities.