Organic

Door de jaren heen heb ik veel gebruik gemaakt van zilver en goud in de vorm van plaat, draad en buis. Maar in tegenstelling daarmee heb ik ook natuurlijke, organische vormen ontworpen. Ik kom uit een modernistische traditie, maar heb persoonlijk veel liefde voor natuur en natuurlijke vormen. Daarom heb ik ook organische vormen gemaakt.

LEES MEER OVER ORGANIC DESIGN >>

In 1985 heb ik in New York twijgjes uit Central Park in zilver en goud gegoten, en daarna gebogen om een strakke vorm. Zo heb ik een contrast tussen organisch en constructief bereikt. Modernisme met een organische twist.

De presentatie van de serie ‘One by One™’ in 2003 was een goede mogelijkheid om natuurlijke vormen te ontwerpen. Eenmalige sieraden, met natuurlijke vormen en bijzonder geslepen stenen. Er zijn blad- en bloemvormen te herkennen. Aan ‘One by One™’ worden nog regelmatig nieuwe ontwerpen toegevoegd.

Er zijn ook met de hand gesmede sieraden in de collectie. Dat levert ruimtelijke, verlopende vormen op met een

Een andere manier om organische vormen te maken is met de nieuwe 3D techniek. In 2009 heb ik er voor het eerst gebruik van gemaakt. En meteen een hoogstandje: de sieraden zijn geprint in zilver en goud, en ook nog flexibel, uit losse onderdelen die om elkaar heen zijn geprint. Zonder een enkele soldering. Omdat de vormen op de computer worden getekend, zijn organische vormen mogelijk.